Editie 2021

De ramen zijn de ogen van de huizen. Ze zijn kwetsbaar en vertellen iets over elke bewoner. Voor de voorbijganger vormen ze samen met de voordeuren en de gevelstenen het gezicht van de straat. Bewust van deze impact op de sfeer stellen de bewoners hun kunstproject AchterGlas voor.

Waar?

In het smalle gedeelte van de Mortselsesteenweg te Hove. Maar ook in de Sint Laurentiuskerk en achter de ramen van het gemeentelijk cultuurcentrum De Markgraaf.

Wanneer?

Van 23 januari tot en met 6 februari. De straattentoonstelling is doorlopend geopend (voor een bezoek aan de kerk: zie hieronder). Bij uw bezoek vragen wij wel de op dat moment geldende Corona-maatregelen te respecteren.

In de Sint-Laurentiuskerk

De kerk kan elke dag, op welbepaalde uren, bezocht worden.

  • Op weekdagen: van 19u tot 21u
  • In het weekend: van 14u tot 21u (zaterdag 6 februari tot 19u)

Coronamaatregelen

Een bezoek aan de kerk moet coronaproof zijn. Daarom  volgende richtlijnen:

  • Maximum 15 bezoekers tegelijkertijd aanwezig
  • Verplichte registratie
  • Verplichte ontsmetting van de handen
  • Mondmaskerplicht

Activiteiten

Door de coronamaatregelen van de overheid zijn we verplicht geweest elke activiteit te schrappen die het risico inhoudt dat grotere groepen mensen zich verzamelen. Tot onze grote spijt zal er deze editie dus geen vernissage zijn, geen begeleide wandelingen, geen AchterGlas literair, geen finissage.

Zoals bij andere edities zullen scholen nog wel kunnen gebruik maken van een uitgewerkt educatief pakket.

Ook nog...

Het educatief pakket

Het pakket is bedoeld voor leerlingen van de tweede en de derde graad van de lagere school.  Op die manier kunnen ze tijdens een bezoek aan de tentoonstelling op een creatieve manier kennis maken met kunst.

Openen en downloaden kan via onderstaande knop.

Het programmaboekje

Een programmaboekje wordt enkel virtueel ter beschikking gesteld. Daarin staan de kunstwerken opgesomd met daarbij een toelichting van de kunstenaar. Je kan het vanaf 23 januari bekijken door op onderstaande knop te klikken. Tijdens een bezoek aan de tentoonstelling kan het geopend worden middels de QR-code die afgedrukt staat op het label bij een kunstwerk.