Editie 2021

De ramen zijn de ogen van de huizen. Ze zijn kwetsbaar en vertellen iets over elke bewoner. Voor de voorbijganger vormen ze samen met de voordeuren en de gevelstenen het gezicht van de straat. Bewust van deze impact op de sfeer stellen de bewoners hun kunstproject AchterGlas voor.

Waar?

In het smalle gedeelte van de Mortselsesteenweg te Hove. Maar ook in de Sint Laurentiuskerk en achter de ramen van het gemeentelijk cultuurcentrum De Markgraaf.

Wanneer?

Van 23 januari tot en met 6 februari. De kerk is toegankelijk op werkdagen van 19 tot 21 uur, in het weekend van 14 tot 18 en van 19 tot 21, en tijdens de begeleide wandelingen.

Opening

De vernissage gaat door op 23 januari.

  • 18u00: Mortselsesteenweg autovrij – ramen verlicht – tentoonstelling toegankelijk.
  • 20u30: Openingswoord met een hapje en een drankje.
  • 21u00: Vrij bezoek aan de tentoonstelling.
  • Open einde

Programma

Belangrijkste activiteiten:

  • 27/1: Begeleide wandeling
  • 3/2: Begeleide wandeling
  • 6/2: Finissage

Data van de andere activiteiten worden kater meegedeeld.

In de kijker

Begeleide wandelingen: Op 27 januari en 3 februari wandelen we met u doorheen de straattentoonstelling en wordt er toelichting gegeven bij de werken. Afspraak in De Pomp om 20u. Vooraf inschrijven is niet nodig. Aanwezige kunstenaars geven zelf de toelichting bij hun werk.

Ook nog...

Het educatief pakket

Het pakket is bedoeld voor leerlingen van de tweede en de derde graad van de lagere school.  Op die manier kunnen ze tijdens een bezoek aan de tentoonstelling op een creatieve manier kennis maken met kunst. Openen en downloaden kan via onderstaande knop.

Het programmaboekje

Een programmaboekje wordt ter beschikking gesteld. Daarin staan, per huisnummer geordend, de werken opgesomd met een toelichting van de kunstenaar. De online-versie kan u vanaf 19 januari bekijken door op onderstaande knop te klikken.